Sigla Avon RSS Reprezentant Avon Reprezentant Avon pe Facebook Reprezentant Avon pe Tweeter Reprezentant Avon pe Youtube Home!  Formular de inscriere!		Discountul tau maxim!		Tutoriale Video!		Cei mai iubiti din Romania! Istoria Avon - Avon Romania - Reprezentant Avon

Vino in echipa noastra ca Reprezentant Avon si...

ai ocazia sa te bucuri de cele mai bune cosmetice si...

economisesti peste 625 lei

in primele tale campanii de la inscriere Avon!

AVON,

compania care a infrumusetat viata a milioane de femei!

Cine nu a auzit de Avon? Dar cine ii cunoaste cu adevarat incredibila poveste, atat de bogata in evenimente, emotii si fapte? Cu o istorie ce se intinde de-a lungul a mai bine de 125 de ani, Avon este compania care a revolutionat industria frumusetii si a ajutat femeile sa isi castige independenta financiara si sa lupte impotriva cancerului la san si a violentei domestice. Fiind unul dintre cele mai cunoscute, populare si respectate branduri din lume, Avon nu este doar o afacere imensa din industria cosmeticelor, ci este si cea mai mare companie de vanzari directe din toate domeniile.

Avon opereaza astazi in peste 100 de tari avand peste 42.000 de angajati si peste 6 milioane de Reprezentanti Avon, dintre care 75% lucreade in afara SUA. Piatra de temelie a fost pusa de David Hall McConnell.

In 1856, familia irlandeza McConnell emigreaza in America, asezandu-se undeva in zona centrala a granitei dintre Statele Unite ale Americii si Canada, intr-un mic sat in apropiere de lacum Ontario. Acolo, in acea zona saraca unde munca era grea, iar iernile aspre, s-au nascut, in 1858, David Hall McConnell. Plin de ambitie si cu o vointa care nu l-a parasit niciodata, a crescut muncind din greu la ferma, invatand si predand totodata celor mai mici, visand pe atunci sa devina profesor de matematica. Viata sa avea sa urmeze insa un cu totul alt curs…

Intr-o vacanta s-a angajat la o editura unde vindea carti la domiciliu, descoperindu-si astfel aptitudinile de agent de vanzari. Atunci I s-a trezit interesul pentru lumea comertului. Angajandu-se dupa terminarea scolii la acea editura, a pregresat rapid de la pozitia de simplu agent de vanzari la cea de sef de sucursala, conducand vanzarile si formand alti agenti de vanzare. Dupa o perioada a devenit proprietarul editurii.

Un prieten chimist a amestecat cateva mostre de parfum si McConnell a inceput sa le ofere cadou gospodinelor pentru a le convinge mai usor sa-I cumpere cartile, dar

a observat ca erau mult mai interesate de fiolele de parfum decat de carti. Astfel, in 1886, se nastea viitoarea companie Avon sub numele de California Parfume Company, iar McConnell a abandonat afacerea cu carti in 1892.

Noua afacere s-a nascut tot sub semnul vanzarilor directe, un domeniu in care fondatorul companiei devenise un adevarat expert de mult timp. In acea perioada, multe femei ar fi vrut sa poata munci pentru a intregi veniturile familiei sau pentru a-si asigura un venit propriu

Dar era aproape imposibil sa gaseasca o astfel de oportunitate. Angajarea lor pentru a vinde din usa in usa era cu totul revolutionara, ele nu aveau inca nici macar drept de vot, pe care urmau sa-l dobandeasca abia 34 de ani mai tarziu…

McConnell a inteles imediat ca noua firma reprezenta o sansa pentru aceste femei, acordandu-le pentru prima data gospodinelor posibilitatea de a-si castiga singure existenta intr-un moment in care nu existau alternative. Si astfel, doamna Persis Foster Eames Albee a devenit prima Reprezentanta oficiala in cadrul Califormia Parfume Company, castigandu-si rapid o reputatie de integritate infailibila. Promovata in functia de manager de depozit, a inceput sa recruteze alte femei pentru vanzare, astfel ca McConnell avea sa scrie: “Ni se pare nimerit sa-I acordam titlul onorific de Mama a companiei Califormia Parfume, caci sistemul pe care il folosim acum pentru a ne distribui produsele este acelasi sistem pus in practica de doamna Albee”.

McConnell a pornit la drum foarte sarac, dar a construit o afacere de succes. El a incercat mereu sa insufle personalului sau un sentiment de familie. Newsletter-ul pentru angajati era supraumit Älbumul de familie”. In acest spirit a incercat sa-I cunoasca pe cat mai multi dintre Reprezentantii sai, oferindu-le mereu sugestiile sale. Era convins ca prin vanzarea acelor produse li se ofereau femeilor oportunitati de implinire personala, dincolo de beneficiile puterii financiare. Stia deja din propria experienta ca succesul poate fi obtinut prin energie si corectitudine, dar stia la fel de bine ca pentru asta iti trebuie rabdare si tenacitate. A comparat evolutia companiei sale cu drumul pe care il strabate o ghinda pana devine stejar.

Cresterea companiei a fost un proces lent si deloc simplu. Astfel in 1897, a fost construit primul laborator permanent si s-a inregistrat prima incasare de 500 de dolari realizata intr-o singura zi, pentru ca in 1901 sa se raporteze vanzari de 200.000 de dolari, din care 80.000 de dolari reprezentau discount-ul celor 6100 de reprezentanti. In sprijinul acestora, in 1905, urma sa fie lansata revista Outlook, un sprijin real pentru Reprezentantii de vanzare. Apoi, in 1914, incepe extinderea in


afara Statelor Unite ale Americii cu un prim pas facut in Canada, pentru ca anul urmator sa vina primul premiu important - Medalia de aur pentru calitate si ambalaj. In 1920 este depasit pragul de un milion de dolari.

In 1928, in cadrul unei calatorii in Anglia, David McConnell a fost fascinat de frumusetea tinutului Stratford-Upon-Avon, locul de nastere al lui William Shakespeare, Si astfel apare pentru prima data AVON ca nume de marca pe cateva produse.

Sunt ani de cretere importanta, in 1932 se inregistreaza deja 20.000 de Reprezentanti si se face trecerea de la campaniile de brosuri lunare la cele de trei saptamani, iar in 1936 se desfasoara prima campanie publicitara nationala, vanzarile depasind deja pragul de 3,5 milioane de dolari. Dar,

 in 1937, fondatorul companiei, David Hall McConnell, inceteaza din viata la varsta de 78 de ani, presedintiea fiind preluata de fiul acestuia, Davin Hall McConnell Jr., Care in 1938 duce cifra de afaceri la 5 milioane de dolari, iar in 1939 schimba denumirea companiei, din acel moment aparand pe piata Avon Product Inc.

Din pacate, David Hall McConnell Jr. moare si el in 1944 la varsta de numai 42 de ani, cand vanzarile depaseau deja  14 milioane de dolari si sunt introdusi pentru prima data directorii zonali pentru supravegherea vanzarilor din teritoriu. Dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial continua expansiunea, in 1953 este infiintata divizia America Latina si in 1959 incepe extinderea in Europa, pentru ca in 1963 sa incepaa vanzarile in Australia.

In 1968 sunt introduse deja ciclurile de vanzari la trei saptamani, astfel ca in 1972 vanzarile depasesc pentru prima data un miliard de dolari, iar numarul Reprezentantilor ajunge la 600.000. Avon incepe din proprie initiativa sa mentioneze ingredientele pe ambalajele produselor.

In 1984 vanzarile au crescut la 2,5 miliarde. In acei ani, compania a trecut printr-un moment dificl, atunci cand noua conducere nu a mai inteles care era filozofia fundamentala a corporatiei - produse de infrumusetare si vanzari directe -, incercand sa transforme compania in ceva ce nu intentiona niciodata sa devina: un furnizor de ingrijire a sanatatii.

In 1997, cifra de afaceri urca la cinci miliarde, iar Avon intra in Romania, unde inregistreaza un real succes, devenind unul dintre cele mai cunoscute si apreciate branduri. In prezent Avon este lider pe piata cosmeticelor din Romania din 2002.

In 1999, apare o noua premiera: Andreea Jung este prima femeie care ocupa pozitia de CEO. Incepe un nou drum pentru Avon, care in 2004, atinge vanzari de 7,7 miliarde de dolari, iar in 2009, depaseste 10 miliarde de dolari.

Avon a creat unul dintre cele mai prolifice departamente de dezvoltare a produselor din intreaga industrie a cosmeticelor. Stiinta si tehnologia au avut intotdeauna un important rol de culise in mentinerea activitatii companiei, fiind folosite in permanenta tehnologiile de ultima ora care I s-au potrivit, indiferent ca a fost vorba de o linie automata de fabricare a r rujurilor sau de un program educational online.

Avon este compania care crede in iubire si in puterea nemasurata a feminitatii.


AVON Romania


Ca in orice poveste captivanta, AVON Romania crestea si inova intr-un an cat altii in zece, inca de la lansarea pe piata. Drept pentru care in 2002, AVON era deja liderul pe piata cosmeticelor din Romania. Tot atunci se lansa si www.avoncosmetics.ro, oferind posibilitatea comenzilor online, iar din 2008 se puteau comanda produse Avon printr-un singur SMS.

In 2009 aparea primul card parfumat din Romania, oferind in premiera asigurarea contra cancerului la san. In 2010 AVON prezenta Cartea Dragostei si demara proiectul comunitatii AVON Connects.

Prin astfel de initiative, AVON devenea un brand atat de prezent in viata de zi cu zi, incat 8 din 10 femei marturiseau ca au cumparat cel putin un produs AVON in decurs de un an.

Iar povestea esre de-abia la inceput. Va continua cu frumusete, cu oportunitati, cu respect si grija, cu promisiunea unei zile de maine mai buna decat ziua de azi.


Ce inseamna AVON sau REPREZENTANT AVON…?

Sa fii frumoasa

Sa fii independenta

Sa te bucuri de viata

Avon, din inima!